Ανέκαθεν οι ξηροί
καρποί ήταν ένα όπλο καλής υγείας και διατροφής. Τα οφέλη πολλά, κάποια από τα
βασικά στα λέω παρακάτω, που όταν τα έμαθα κ εγώ εξεπλάγην! Ας αρχίσουμε:
Το ήξερες ότι, μόλις 30γρ
αμύγδαλα, έχουν σχεδόν τόσο ασβέστιο,
όσο και 200ml γάλα, με αποτέλεσμα τα
αμύγδαλα να αποτελούν έναν καλό σύμμαχο της οστεοπόρωσης; Επίσης, περιέχουν το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε
βιταμίνη Ε, η οποία αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες!
Τα αγαπημένα μου φιστίκια
Αιγίνης περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου, βοηθώντας στον έλεγχο των
νεύρων και τη λειτουργία των μυών. Το ποσοστό του καλίου που περιέχουν, είναι μεγαλύτερο από
αυτό που περιέχεται σε μισή τεράστια μπανάνα. Φοβερό?
Σειρά έχουν τα
λατρεμένα μου καρύδια που είναι πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία
συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αρτηριών και εμποδίζουν τη δημιουργία θρόμβων.
Ακόμα ενισχύουν τη λειτουργία του
εγκεφάλου και να μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονωδών παθήσεων (αρθρίτιδα, ψωρίαση).
Για το τέλος κράτησα
τα φουντούκια τα οποία περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και κάλιο,
μαγνήσιο και φώσφορο. Έτσι, βοηθάνε στην αντιγήρανση της επιδερμίδας και την
καλύτερη βελτιωμένη όψη της!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου